Velkommen til Imagewear.dk
Don't Dream it, Wear it!
Dankort  Visa   Maestro  Visa electron American Express  Mobilepay  Faktura   EAN Faktura   Bankoverførelse   Viabill betal på afbetaling Billig forsendelse med GLS Fragt fra kun 29.-kr *  
ELEVRABAT læs her  

(0 item) - 0,00 kr

Din indkøbskurv er tom.

Don't Dream it, Wear it!

Kokkehuens historie

Kokkehue
Den klassiske kokkehue er nok den mest specielle og genkendelige genstan i hele kokkeuniformen. Det menes at kokke helt tilbage til det 16ed århundrede har brugt denne eller ligne kokkehuer.

En af historierne siger at i den gamle Europæiske køkkener i slotte og restaurantioner ikke havde nogen form for udluftning som vi kender i det sidste århundrede. Dette gjorde at fedtet satte sig overalt på væg, gulv og loft. Derfor fandt kokkene på den geniale ide at bede stuepigerne om at folde et stykke stof til en cylinder ligne hovedbeklædning for at undgå at de fik fedt-rester faldene fra loftet i deres hår. (må vi egentligt ikke håber det var derfor kokkene nu har kokkehuer 'red')

En anden historie påstår at en af Kong Henry VIII kokke begynde at blive skaldet, dette gjorde at kongen fandt et hår i sin suppe, og straks beordrede en halshugning af kokken, hvor den opfølgene kok blev beordret at bruge en "kokke hat".

Antoine Carême, den berømte kok fra de 18/19 århundrede mente at huer skulle være af forskellige størrelser afhængig af kokkens rang. Dette ses stadig idag i størrer hoteller verden over. Den højst rangserede kok vil have den højeste kokkehue, hvor kokkene ville bruge hvad man kalder skull Caps, eller på europæsisk bandi huer. Carême selv brugte en kokke hue 18 inches høj.

----------------

Har du opdateringer, en god historie om kokkehuen, kokkejakken, eller andet godt stof fra branchen nu eller for 500 år side modtager vi gerne din tekst

copyright Imagewear.dk